Reddingsbrigade Z-O Drenthe

Reddingsbrigade Z-O Drenthe

Hallo,

 

Afgelopen zaterdag 19 september een erg mooie open dag gehad bij de Rietplas aan het einde van de Boerweg in Emmen! Mooi weer en erg enthousiaste mensen! Kortom een top-dag. En die willen we 26 september heel graag evenaren. Maar 2 zaken hebben ons doen besluiten om deze 2e open dag vooralsnog uit te stellen.

 

Ten eerste de ontwikkelingen van Corona in Emmen. Onze vereniging heeft tot op heden niet te maken gehad met besmettingen. Dat is natuurlijk geen garantie dat dat ook zo blijft. Helemaal als je meekrijgt dat op een aantal scholen en bij een aantal sportverenigingen besmettingen zijn geconstateerd. Wij nemen dan ook met pijn in het hart onze verantwoordelijkheid door geen open dag te organiseren waar allerlei mensen naartoe komen. Het risico van verspreiding neemt zo namelijk toe.

Zie ook berichtgeving over de stijging in Drenthe:

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/163332/Tweede-coronagolf-in-Nederland-ook-in-Drenthe-flinke-stijging

 

Ten tweede, zal het weer erg slecht zijn aankomende zaterdag.

Gevoelstemperatuur rond 10 graden, regen en windkracht 3 tot 4 maken het geen fijne dag om in en om het water ons te presenteren. De kans dat mensen ziek worden van deze omstandigheden in combinatie met activiteiten in en om het water is redelijk. Dit is natuurlijk een veel kleiner probleem dan de eerste. Maar in deze tijd waarin de weerstand van een ieder zo sterk mogelijk moet zijn willen we niet het risico lopen dat mensen ziek worden en daarmee hun weerstand afgezwakt wordt.

 

Kortom, zeer spijtig maar wij zijn van mening de enige juiste weg.

 

Uiteraard zullen we kijken of we bijvoorbeeld een mooie zaterdag in oktober voorbij zien komen waar we alsnog de tweede open dag kunnen organiseren met minder Corona risico's! Mocht je daarover op de hoogte gehouden willen worden geef dat dan aan door onderaan je mailadres door te geven. We zullen je dan direct benaderen als er zich een goede mogelijkheid voordoet.

 

Vriendelijke groet,

 

Bestuur van de Reddingsbrigade Emmen

Geïnteresseerd in volgende open dag

Datum Tijd Locatie
26 sep 13:00 tot 15:00 uur Grote Rietplas
Boerweg
Emmen

Contact

Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe

Foto Album

Meevaren op de Vlet
Rescue board
Run-swim-run